door een positieve mindset 

samen stappen vooruit zetten

Enkele voorbeelden van ons maatwerk

Positiviteit in jouw organisatie ?

Positiviteit.be bouwde een sterke reputatie op rond leiderschap. In onze trajecten voorzien we een logische opbouw waarbij steeds volgende modules aan bod komen :

  • Leiderschapstijlen en engagement
  • Inzicht in persoonlijkheid (Insights / DISC)
  • Feedback geven en ontvangen
  • Coachen op de werkvloer
  • Van groep naar team
  • Omgaan met veranderingen


Deze sessies worden aangevuld met specifieke modules rond motiveren, delegeren, maar ook met rollenspelen om bijvoorbeeld feedback in te oefenen. 

Om de kennis maximaal te borgen vullen we dit programma aan met intervisies waarbij de deelnemers samen antwoorden zoeken op concrete vragen van elkaar. 

De deelnemers worden steeds gevraagd om het geleerde toe te passen in de praktijk en dienen dit terug te koppelen in de volgende sessies. 

Op het einde van het traject voorzien we vaak een eindopdracht waarbij deelnemers aan het management toelichten wat ze geleerd hebben in het traject  of welk project ze hebben uitgewerkt in het kader van dit traject. 


Deze trajecten rolden we o.a. uit bij Gosselin, Kruidvat (i.s.m. S&N), Groep Anthonissen, Stream Software en nog vele anderen.

Samen naar de toekomst

Dat kan ! Contacteer ons met je vraag via ons contactformulier en wij komen graag bij je langs om naar je vraag te luisteren. Op basis van een grondig intake gesprek gaan we aan de slag om een voorstel van antwoord te creëren dat een antwoord biedt op jouw vraag. We zoeken hierbij steeds naar de juiste blend van leervormen, passende oefeningen, we zorgen dat uw taalgebruik en voorbeeld geïntegreerd worden en indien gewenst zoeken we een passende locatie. 

Leiderschapstrajecten

Positiviteit.be wordt vaak gevraagd om teams verder te helpen naar de toekomst. De aanleiding kan een conflict zijn, samenvloeiing van twee teams of het kan ook gaan om een team dat zich wilt laten inspireren. 

Om te komen tot de gewenste resultaten voorzien we steeds drie sessies 


​Sessie 1 : Vertrouwen creëren door begrip (hierbij ligt de focus o.a. op Insights, talenten, positieve en verbeterpunten), maar ook feedback geven en ontvangen.


Sessie 2 ; Teamidentiteit creëren. Hoe zorgen we voor een gemeenschappelijk identiteit.


Sessie 3 : Borgen van resultaten


Deze trajecten rolden we o.a. uit in verschillende  ziekenhuizen en bedrijven uit diverse sectoren.